Le Creuset Støbejernspander – Hvad skal du vælge?

Le Creuset er verdenskendt for deres effektive køkkengrej og specielt deres anerkendte støbejernsprodukter. Gryder og pander i emaljeret støbejern har unikke egenskaber, der gør det traditionelle materiale utroligt aktuelt i moderne køkkener.

Støbejern har en unik evne til at holde på varmen. Selvom produktet er forholdsvis længere tid om at blive varm, så mister det ikke varmen, når du begynder at tilberede maden. Og hvem har ikke prøvet at stege kød på en pande, og når man har flyttet på det er panden kølet ned – og så begynder kødet at koge i stedet. Med en pande, wok eller stegegryde i støbejern er du sikker på at panden holdes varm.

Støbejernspander har desuden en naturlig slip-let evne, så længe den bliver ’brændt ind’ ordentligt. En ny pande kan blot smøres med et tyndt lag madolie og enten varmes på komfuret eller i ovnen. Det giver en overflade, der slipper grøntsager og kød let. Men det bedste ved støbejern i den henseende er at det kun bliver bedre til at slippe madvarer over tid.

Le Creusets Typer af Pander i Støbejern

Støbejernets karakteristik betyder dog også at det ikke er det bedste produkt til alle typer madlavning. Støbejernets naturlige slip-let egenskaber er bedst til kød og grøntsager, men fungerer mindre godt når det kommer til meget stivelsesholdige madvarer.

Se et stort udvalg af Le Creuset hos kopk.dk

Derimod er støbejernsprodukter langt bedre end andre materialer, når det kommer til kød og langtidsstegning. En støbejernspande kan holde til langt højere temperaturer, og når det kommer til opvarmning er støbejernet rigtig nok en my langsommere om at blive varmt, men til gengæld skal du ikke være bekymret om at skade materialet, som med mange slip-let pander. Dermed er støbejernspander det helt rigtige valg, når det kommer til at skulle stege bøffer, brune stege og lignende.

Således er Le Creusets udvalg af støbejernspander perfekt til dig, der elsker en god bøf og gerne vil have grillmetoden indenfor i køkkenet. Grillpanderne fra Le Creuset er i en klasse for sig og giver dig muligheden for at få den helt rigtige, høje, varme når du skal tilberede kød og grøntsager. Således er du sikret en skarp og sprød stegeskorpe, mens det indre holdes saftigt. Samtidig gør varme-egenskaberne i støbejern at varmen fordeles helt jævnt og du dermed undgår varme områder et sted, mens panden er kold et andet sted, som det kan være med pander i andre materialer.

Er du til asiatisk mad og lynsteger du ofte, så tag et kig på de forskellige wok-pander fra Le Creuset. Lynstegning af grøntsager og kød som i asien kræver høj varme og at panden forbliver varm, da du hele tiden rører rundt i panden. I Asien bruger de kæmpe store blus og tynde pander, men de færreste gider at tænde bål i køkkenet, og her kommer støbejernet ind – den gode varmebestandighed betyder at du kan rører ufortrødent i wokken, uden at den bliver kølet ned.

Men det mest fantastiske ved pander i støbejern er at en almindelig pande, som de runde pander med stejl kant fra Le Creuset, er et af de mest alsidige og billige redskaber du kan få i dit køkken. Den runde pande kan bruges til et væld af formål, fra stegning og sautering til at bage æggekager – ja sågar tærter kan bages i en støbejernspande. På grund af det stærke materiale er panden også billig – som oftest vil en god støbejernspande overleve flere generationer, hvorimod en moderne slip-let pande hurtigt skal skiftes efter nogle års brug.

Skriv et svar