Nike Free – en løbesko eller en fritidssko?

Jeg har i mange år elsket at træne i Nike Free løbesko. Det har været en fornøjelse. Dog har der også være visse begrænsninger ved at træne i en sko, der henvender sig til så mange forskellige målgrupper. Er det en løbesko, eller nærmere en fritidssko du kan bruge i hverdagen?

Hvad er Nike Free bedst til?

Der er ingen tvivl om at Nike Free er en utrolig allround sportssko, som du kan bruge til et hav af discipliner. Mange bruger den til arbejde, mens andre bruger skoen til decideret løbetræning. Jeg ser også ofte folk bruge skoen til crossfit. Jeg anbefaler dig ikke at bruge skoen til crossfit. Her vil jeg anbefale dig at se på en liste over de bedste crossfit sko.

Kan man løbetræne i Nike Free Run?

Nike Free er en af de mest solgte løbesko. Nike forsøger ligeledes at brande skoen som værende en sko du kan bruge til løb – deraf navnet ”Run”.

Jeg vil ikke gå i dybden med hvilke Free modeller, der er bedst til løb, og hvilke der er bedst til fritid og arbejde. I stedet for vil jeg gerne henvise dig til oversigt over de forskellige Nike Free modeller her.

Personligt har jeg ofte løbetrænet i Run-serien. Du kan få en med ganske god stødabsorbering, som samtidig har sit klassiske bløde rul henover foden. Jeg vil dog ikke anbefale skoen til løbeture længere end 30 kilometer. Alternativt kan du løbe korte ture i Nike Free Run, og tage de længere løbeture i et par rigtige løbesko.

Den ideelle fritidssko

Der er ingen tvivl om at Nike Free er en helt fantastisk fritidssko. Du får en helt utrolig og unik pasform, der giver dig en oplevelse af sjældent at blive træt. Kender du ikke det når du står i en butik, er ude at shoppe eller lignende og får ondt i fødderne af at bare stå. Men stepper lidt op på tæerne, men der går ikke længe før smerten er tilbage. Man føler sig lidt træt.

Første gang jeg prøvede Nike Free var jeg lidt skeptisk, men jeg må sige at jeg er blevet meget positivt overrasket over kvaliteten af skoene. De holder OK længe, og den bløde sål er meget holdbar. Overordnet set kan jeg på alle måder anbefale skoen til andre – om det er til fritid eller til sport.

Hvis du ikke har fået nok, kan du læse lidt mere om skoen på Nike’s homepage.

Skriv et svar