MTB rammer / mountainbike stel.

Der er mange måder at få en ny mountainbike på, en af dem er ved selv at købe en mtb ramme og så sætte de dele på, som man gerne vil have. At købe sig et mtb stel og så selv bygge sin mountainbike ud fra, er bestemt ikke den billigste løsning, men ved selv at bygge cyklen op på denne måde, får man lige nøjagtig den mtb, som man godt kunne tænke sig. Et andet tidspunkt, hvor det kan være godt at købe sig et mtb stel er, hvis man har en masse gode dele fra anden mountainbike, som ikke fejler noget og som man derfor med fordel kan benytte på den nye mtb. Det kan være sig, at man har købt en rigtig god geargruppe og så styrter man på cyklen et par måneder senere og får lavet en uoprettelig skade.

Billig mountainbike.

Men hvis man kun er ude på at få sig en billig mountainbike, så bør man i stedet for lede efter en færdig mtb, som man kan få langt billigere, end hvis man køber sig et nyt stel til mtb og derefter skal ud og købe samtlige dele. Dette gælder både hvis man gerne vil have en mountainbike med alu stel og hvis man er ude efter en mtb carbon ramme.

Ulempen ved en mtb ramme i carbon.

En mtb bliver oftest brugt til at køre i meget ujævnt terræn og derved er der også en øget risiko for styrt i forhold til mange andre cykler. Dette er en ulempe i forhold til, at en carbon ramme kun er stærk og stabil i forhold til at køre. Hvis man styrter og et carbon cykelstel bliver udsat for tryk fra siden eller en vinkel, som den ikke er beregnet til at få tryk fra, kan meget let medføre uoprettelige skader på stellet. Hvis man får lavet en skade på sin mtb carbon ramme, så sker det ofte, at man ikke kan reparere på den.

Fordelen ved at benytte en carbonramme til sin mtb.

Hvis man kører på en mtb med carbonramme, så har man den helt klare fordel, at en ramme til mtb lavet i carbon ikke vejer nær så meget som et aluminiums cykelstel. En lettere cykel kræver mindre kræfter at køre på og herudover giver det en rigtig stor fordel når man er nød til at smide cyklen på nakken ved stejle opstigninger.

Hvad er carbon?

Carbon er bygget op af kulfiber og man kan få carbon i mange forskellige kvaliteter og dette er af stor betydning for, hvor stærk cykelstellet er. Man kan ikke med det blotte øje se, hvor god en carbon ramme er, så hvis man ikke kan få de nøjagtige specifikationer på stellet, så kan man lave en god vurdering ved at tjekke vægten på rammen. En tung ramme er bygget op i færre fibre og mere lim end en let ramme er. Jo mere lim og jo mindre carbon der er i rammen, jo tungere og blødere bliver rammen og jo mere sårbar bliver den også. Omvendt så laves en god carbon cykelramme af en tættere vævning, hvor der er mange flere lag carbon og meget mindre lim mellem lagende. Dette giver en meget lettere ramme, som er rigtig stiv og væsentlig stærkere. Dette er værd at være opmærksom på, hvis man skal ud af have fat i en ny ramme til sin mountainbike.

Skriv et svar