Bomuldsgarn af naturlige materialer

Bomuldsgarn er et af de mest anvendte garntyper, og er et af de garntyper, som bruges rigtig meget i forbindelse med produktionen af tøj. Dette skyldes bomuldsgarns beståen af naturfibre, der stammer fra træer og planter ude i naturen. Normal kan naturfibre ligeledes bestå af hår eller pels fra forskellige dyr. Eksempelvis kender vi alle sammen uld, som jo kommer fra får, der klippes. Dette betragtes som naturfibre, og bomuldsgarn går ind under denne kategori.

 

Generelt er garn et meget anvendt materiale, og har været det i rigtig mange år. Garn bruges stadig i mange sammenhænge, og ses stadig i modeverden som et anvendt værktøj.

 

Kvalitet og pris hænger ofte sammen, og det er heller ikke nogen hemmelighed, at garn lavet af naturfibre, er væsentlig dyre end kemisk fremstillet fibre, som blandt andet findes i akryl. Men kvaliteten på netop bomuldsgarn kan nemt variere alt efter hvor dyrkningen af fibrene sker. Lokation er nemlig nøgleordet, når der tales om bomuldsgarn og kvalitet. Ser man på den bomuldsgarn, der dyrkes i Egypten, er der tale om en meget fin og lækker bomuldsgarn i kvaliteten. Denne type er særlig speciel, fordi fibrene til denne type bomuldsgarn er ekstra lange, og giver dermed en helt andet karakter.

 

Bomuldsgarn kan – som alle andre typer garn – fås i et hav af smukke farver. Stort set alle farver kan findes som bomuldsgarn, og man kan da også få flere i én garnnøgle. Her er der tale om multifarvet bomuldsgarn, hvor flere smukke farvekombinationer mødes i den enkelte snor.

Skriv et svar