Colombo, Sri Lankas hovedstad

Colombo, Sri Lankas hovedstad, er landets største by og vigtigste havneby. Den er også det kommercielle og finansielle centrum i dette spændende land. Byen er en pulserende storby, og en meget attraktiv blanding af nyt og gammelt. Man oplever i Colombo både en doven og laidback charme og fornemmelse af en svunden tid, men også en nerve og modernitet af en ny storby. Colombo er det ideelle stede at starte sin ferie eller rundrejse i Sri Lanka. Det er da også i Colombo at landets internationale lufthavn ligger, og der man først sætter sine fødder på sri lankansk-jord.

5 ting at se og opleve i Colombo

Fortet
Oprindeligt et gammelt fort fra perioden under portugiserne og hollænderne, men i dag omdannet til byens moderne centrum, kommercielt og officielt. Det er i Fortet at man finder de store hoteller, officielle kontorer, banker, posthus, dyrere butikker, osv.

Pettah
Lige ved siden af Fortet ligger bazar-kvarteret Pettah. Pettah er ren stemning med sine smalle gyder belagt med brosten og fulde af butikker og salgsboder, der tilbyder fantastiske tilbud og varer, du end ikke kan forestille dig. Lyse, farverige stoffer, tøj, undertøj, børnetøj, sko, tasker, elektroniske dimser, smykker, ure, sjældne bøger, husholdningsting, og 1001 flere ting. Her finder du alt hvad du mangler, og en masse du ikke vidste du manglede. Hver eneste af de små gyder fører tilbage til Pettahs hovedgade og hver gyde har sit eget tema eller særpræg. For eksempel kan du i Malwatte Avenue finde lokal musik på kassettebånd, og i Prince Street glas og spejle. Også på den måde fortsætter det. Sæt god tid af til dit besøg i Pettah og tag tålmodigheden med.

Galle Face Green
Galle Face er en halvanden kilometer lang promenade, der strækker sig langs kysten i Colombo. Promenaden stammer fra 1859 og den britiske periode. Oprindeligt blev dette grønne område brugt af englænderne til hestevæddeløb, men i dag er det det største åbne, grønne område i byen og bliver flittigt brugt til skovture. Trænger du til at slappe lidt af fra storbyferien, så køb noget af Colombos lækre, billige mad og tag det med ud på Galle Face og kobl lidt af.

Slave Island
Syd for Fortet ligger en lang, smal ø, som tidligere fungerede som boliger for slaver. I dag er det en del af byen med hoteller, kontorer og butikker.

Mount Lavinia
På trods af sit navn, er Mount Lavinia ikke et bjerg, men en strand. Kun 12 kilometer fra Colombos centrum finder man denne legendariske strand, som også fungerede som dette tilbage i kolonitiden.

Skriv et svar