Derfor bør du overveje en løbecykel til dit barn

Løbecykel – derfor

Er barnet efterhånden for energisk til at sidde i klapvognen når i går tur, men for langsom på benene til at kunne følge med? Så er det på tide at få fat i en løbecykel. En balancecykel, som denne cykel også kaldes er en lille cykel uden pedaler, som dit barn driver fremad ved at sparke/sætte fra med benene på jorden.  Af denne grund kaldes det også en sparkecykel. Denne løbecykel er det første skridt på vejen mod barnets rigtige cykel. Ifølge test lærer børn, der bruger en løbecykel som lille, nemmere ved at lære at cykle når det bliver stor og gammel nok til en rigtig cykel.

Balancecyklen vil træne dit barns motorik sammen med dets koordinationsevner. Dette skyldes, at barnet skal få både ben, arme og syn til at arbejde sammen når det skal håndtere løbecyklen. Barnet skal sætte fra og sparke fremad med benene, styre cyklen med armene og holde øje med forhindringer der kommer på dets vej.

Ifølge løbecykel test skal du tænke på styret, hjulene og højden på dit barn når du skal vælge den rigtige sparkecykel. Det er vigtigt at løbecyklen har bløde, store hjul, evt. skumdæk, fordi det vil gavne barnets balance samt beskytte ryggen når der er bump og huller i vejen. Sadlens højde skal kunne indstilles efter barnets højde, så den følger med barnet, når det vokser. Løbecyklens styr skal have et styr, som kan dreje ca. 45 grader. Dette gør at barnet kan styre løbecyklen, uden at overstyre den og dermed vælte.

Derudover er det en god ide at løbecyklen har et lavt trinbræt, så barnet selv kan komme af og på cyklen.

Hvis du gerne vil læse mere om løbecykler, så kan du læse mere her eller her.

Skriv et svar