Derfor skal dit barn have en løbecykel

Er dit barn ved at være lidt for urolig på gåture i klapvognen og har han/hun for længst lært at gå og løbe? Så skal du have fat i en løbecykel. En løbecykel, eller en balancecykel som den også kaldes, er dit barns første skridt til en rigtig cykel. Test viser nemlig, at børn der lærer at køre på løbecykler i en tidlig alder har lettere ved at lære at cykle på en rigtig cykel senere hen.

En sparkecykel som disse vil hjælpe dit barn til bedre motorik og koordinationsevne, da håndtering af løbecyklen kræver, at barnet både sætter fra med benene, får arme og ben til at arbejde sammen samt lærer at afstandsbedømme så det kan styre uden om eventuelle forhindringer det vil møde.

Løbecykel test viser, at for at vælge den korrekte balancecykel til dit barn, skal du tænke på styret, højden og hjulene. Løbecyklen bør have store og bløde hjul, da dette vil hjælpe på balance samt aflaster ryggen ved bump og huller i vejen. Højden på sadlen skal kunne justeres jævnligt, så dit barn kan bruge den selvom han/hun vokser. Balancecyklen bør desuden have en lav indstigning og trinbræt så barnet selv kan stå af cyklen.

Til sidst bør en løbecykel have et styr der kan dreje ca. 45 grader, så barnet let kan styre og manøvrere denne sparkecykel.

En løbecykel vil kunne benyttes fra barnet er ca. 85 cm (ca. 2 år), men allerede ved 1 års alderen vil dit barn kunne håndtere en Pukylino babycykel. Pukylino er en firhjulet løbecykel som dit barn nemmere kan holde balancen på. Generelt så er Puky et rigtig godt brand at gå efter, hvis man skal købe børneartikler.

 

 

 

Skriv et svar