Er psykoterapeut uddannelsen noget for dig, og hvad er psykoterapi?

Brænder du for at arbejde med dig selv og menneskerne omkring dig, og få færdigheder til at kunne hjælpe andre mennesker med deres daglige problemer, så er psykoterapeut uddannelsen måske noget for dig.

Psykoterapi består af behandling, som udføres ved hjælp af psykologiske metoder, som ofte foregår som samtaler imellem den behandlede og psykoterapeuten. Behandlingen foretages på grund af psykiske lidelser hos patienten, som for eksempel kan bunde i personlige problemer vedrørende kriser, problemer i parforholdet, sociale problemer og meget andet. Ved hjælp af én eller ofte flere samtaler imellem patienten og psykoterapeuten, vil patienten opleve bedre at kunne håndtere disse problemer, eller helt blive fri fra dem. Dette sker igennem elementer af opmuntring, generel rådgivning, vejledning til håndtering af problemer, tolkning og nogle gange hypnose af patienten.

En psykoterapeut session kan foregå på mange forskellige måder. I gamle dage foregik behandlingen altid ved at patienten lå på en madras, mens psykoterapeuten sad eller stod ved siden af. I dag ser man dog forholdet mellem terapeut og patient som mere lige, og som oftest sidder de to parter igennem behandlingen i stole overfor hinanden. Dette giver patienten tryghed og følelsen af at være på niveau med terapeuten, og behandlingen vil som udgangspunkt virke bedre, da behandlingen omhandler den psykiske opfattelse og fortolkning. Behandlingen kan både foregå én til én eller som gruppebehandlinger, hvor der er flere patenter eller flere terapeuter til stede på samme tid.

Hvis du brænder for at hjælpe andre mennesker ud af deres problemer, og derfor ønsker at prøve kræfter med psykoterapeut uddannelsen, er der flere muligheder over hele landet. Blandt andet Vedfelt Instituttets psykoterapeut uddannelse, som giver dig en solid og grundig uddannelse inden for feltet, som giver dig de helt rigtige værktøjer til at kunne udføre psykoterapi i fremtiden.

Se mere hos Vedfelt.

Skriv et svar