Fibernet eller bredbånd?

Fibernet er det nyeste inden for internetforbindelser og flere og flere kobles på fibernettet og oplever lynhurtige og fremtidssikrede hastigheder på deres bredbånd. Men hvorfor vælge fibernet i stedet for traditionelt bredbånd?

Hvad er fibernet?

Fibernet er bygget på såkaldte optiske fibre, der er ultratynde fibre af glas, der kan sende uanede mængder af data af sted med lysets hastighed. Det er netop lys man sender igennem disse glasfibre, der danner fibernettet. Man kalder det også for fiber bredbånd. Til forskel fra traditionelt bredbånd, hvor upload-hastigheden næsten altid er meget langsommere end download-hastigheden, så er fibernettet symmetrisk og har samme lynhurtige hastighed både op og ned.

Desværre er det endnu ikke alle danskere der kan få fiber bredbånd, men antallet der har muligheden vokser løbende med tiden. Dette skyldes at fibernettet ikke kører gennem de allerede eksisterende telefonkabler som det traditionelle bredbånd gør. Fibernettet kræver som allerede forklaret glasfibre, og disse kræver at der nedgraves helt nye fiberkabler i vejen til din husstand. Det svinger meget fra kommune til kommune om der allerede er gravet fiberkabler ned eller ej. Hvis du ikke ved om der fiber i din vej eller gade, kan du checke det på f.eks. Waoo!s hjemmeside, som du finder et link til på billigtbredbåndguide.dk – klik her!

Skal jeg vælge fiber eller traditionel bredbånd?

Det er klart at dette valg kun er aktuelt, hvis der rent faktisk findes fiberkabler ved din bopæl. Hvordan du finder ud af dette, har du lige læst herover. Kan du ikke få fibernet, må du indtil videre nøjes med almindeligt bredbånd og så følge med i udviklingen og udbredelsen af fibernettet i din del af landet.

Hvis du har muligheden for at få fibernet i dit hus eller lejlighed så kan du begynde at overveje om det er det rette for dig. Generelt kan man sige at fibernet er en smule dyrere end det traditionelle bredbånd. Til gengæld er det mange, mange gange hurtigere. Så hvis du og din familie har et stort forbrug af data, spiller mange online spil, streamer en masse film, serier og musik og/eller flytter store filer over nettet, så vil det opleves som en kæmpe forbedring at få fibernet ind. Det er også et aspekt, hvor i landet du bor. Hvis du bor langt ude på landet hvor det almindelige bredbånd er ustabilt, så vil en fiberforbindelse være fantastisk. Og faktisk er det også helt derude hvor kragerne vender at der lægges fiber i jorden.

Læs mere om bredbånd på http://billig-mobil-abonnement.dk/bredbaand

Skriv et svar