Find den rigtige type og størrelse på din strikkepind

Er du nybegynder inden for strikkefaget, bør du være sikker på at du køber din næste strikkepind i den helt rigtige størrelse, i forhold til det du skal strikke, og at du vælger den rette type. For mange kan udvalget af strikkepinde være en sand jungle, og ofte kan det være svært at finde ud af, hvilken pind der passer til det, man gerne vil strikke. Hvis du er i tvivl, søg da råd på internettet, eller i din nærmeste hobbyforretning.

Der findes mange forskellige typer af strikkepinde, blandt andet almindelig pinde, rundpinde, jumperpinde og strømpepinde. Disse strikkepinde har alle hver deres funktion, og benyttes på hver deres måde. Størrelserne på strikkepinde varierer fra helt ned til 2mm til 25mm. Alt efter hvad du skal strikke, hvordan mønstret ser ud, og hvilket garn du strikker med, bør man vælge forskellige tykkelser på strikkepindene. Derfor er det en stor fordel at have flere sæt pinde, så man altid har en størrelser, der passer.

Jumperpinde er de mest velkendte strikkepinde, som er lange og har en knop i den ene ende, så maskerne ikke kan falde af. Når man strikker med jumperpinde, kan man kun strikke frem og tilbage, for eksempel hvis man vil strikke et halstørklæde.

Rundpinde er 2 strikkepinde, som er samlet i enden af en plastiksnor. Disse strikkepinde er beregnet til rundstrik, men kan også bruges til at strikke frem og tilbage. Afhængigt af, hvad du skal strikke, findes rundpindene i forskellige længder og tykkelser.

Strømpepinde er korte pinde, som er spidse i begge ender. Som navnet antyder, er de velegnet til at strikke strømper og andre ting med en lille diameter, hvor strømpepindene er for små, og hvor der anvendes 4 eller 5 pinde på én gang.

Skriv et svar