Gallafesten er lige om hjørnet

Ungdomsuddannelserne landet over holder traditionen tro den årlige gallafast i løbet af foråret. Tiden nærmer sig og før eller siden skal eleverne ud og finde en kjole eller et jakkesæt til lejligheden.

For de flestes vedkommende er dette højest sandsynligt første gang de skal til en fest, hvor det forventes at møde op i galla-uniform. For pigerne betyder det at de skal have en lang gallakjole på og for drengene er det enten smoking eller jakkesæt.

Det er forskelligt hvor meget skolerne går op i denne fest, men på mange skolerne er denne fest et af årets højdepunkter. Festen forbindes nok især med det der kaldes “prom” i USA, og dette er jo noget vi alle har set i utallige amerikanske serier og film. En anden årsag til festens popularitet må nok siges at være at det giver anledning til at trække i sit fineste tøj og så gør det jo heller ikke noget at sommerferien og eventuelt også dimensionen er lige om hjørnet.

Det er nu nok pigerne som går nest op i gallafesten, og det forstår man også godt. Det er sjældent at en pige får lov til at tage gallakjole, stilletter og smykker på. For ikke at tale om at få sat håret op til denne helt specielle lejlighed. For piger er det en unik mulighed for at gøre sig fin, som kan minde lidt om et bryllup eller en fin middag hos de kongelige.

Men drengene kan  nu også godt lide det. Selvom tøjet ikke er så unikt for drengenes vedkommende, så tror jeg mange drenge føler sig lidt fine i deres jakkesæt. Det er trods alt de færreste drenge på 17-19 år, som går i jakkesæt til dagligt. Derfor associere mange drenge måske jakkesættet med at være en rigtig “business-mand”, og de føler sig nok lidt voksne og cool i sådan et sæt. Det gør nok heller ikke noget at pigerne ofte synes en mand i jakkesæt ser ret godt ud.

Skriv et svar