Gode råd til dig som overvejer et pillefyr!

Mange husejere er i den situation, at de gerne vil udskifte deres nuværende varmekilde til en mere effektiv og billigere varmekilde som for eksempel et pillefyr. Udvalget indenfor pillefyr eller stokerfyr, som de også kaldes er stort og det kan være svært at vælge. Herunder er der nogle ting, som der bør tages stilling til inden et skifte.
1. Varmebehovet
2. Hvor skal fyret stå
3. Kan eksisterende skorsten genbruges
4. Brændsel
5. Manuel eller automatisk fyring
6. Evt. kombineret anlæg med solvarme

Er der penge at spare ved et pillefyr?

Ja og især hvis man har et olie, gas, kul eller halmfyr, så er der mange penge at spare ved at skifte til et energivenligt fyr. For nogle vil det være helt op til 70 % af varmeudgifterne, der kan spares væk og det er rigtig mange penge på budgettet samt er der store tilskud at hente lige nu især på skifte fra kul og halmfyr.

Hvad er et Miljøvenligt pillefyr?

Et pillefyr opvarmes som det næsten siger sig selv med træpiller, som er et biobrændsel. Træpiller er CO2 neutrale og derved opnås en langt mere miljøvenlig opvarmning. Et højeffektivt pillefyr som Scotte/Blackstar eller Woody/Blackstar har en virkningsgrad på 91 – 93% og har opnået AA i Miljø & Energi. De er i dag nogle af de mest solgte pillefyr i Danmark.
Et moderne pillefyr med Blackstar kedel optager ikke mere end et oliefyr/olietank og er også langt mere støjsvag. Det at de er blevet så kompakte, effektive og selvrensende gør, at de nu er langt mere attraktive også for villahus ejere.

Kan alle få tilskud til pillefyr?

Ja alle kan ansøge om at få energitilskud til at udskifte et gammel oliefyr, gasfyr m.m. til en mere energivenlig opvarmning som f.eks. til Woody/Blackstar pillefyr. Husk at ansøge inden du investerer i nyt pillefyr. Kontakt eventuelt en specialist på område for at få den bedste rådgivning vedrørende pillefyr.

Skriv et svar