Helikopterture før og nu

Mange drømmer om at komme op og prøve at flyve i en helikopter, men de færreste har prøvet det i virkeligheden. At være på helikoptertur er på mange måder anderledes end at sidde i en almindelig flyvemaskine af flere grunde.

For det første får du på en helikoptertur en langt bedre udsigt på grund af de store vinduer med bulet glas. Man undgår at blive flyvesyg, som mange gør når de flyver normalt, fordi en helikopter letter og lander meget blidt. En helikopter behøver ikke nær så meget plads som en almindelig flyvemaskine til at dreje og skifte retning, hvilket gør den optimal til små og præcise flyvninger.

Helikopteren og princippet bag maskinen går helt tilbage til Leonardo Da Vinci, som skitserede modellen og sandsynligvis fik maskinen til at flyve ved hjælp af et urværk. Den type af helikoptere som vi kender i dag, kom dog først frem efter opfindelsen af benzinmotorer, og den første helikopter kom i Danmark frem i starten af 1900-tallet.

Siden da har den været brugt til mange forskellige formål, og er specielt anerkendt på grund af dens hurtige evne til at lette og lande på små pladser, dens evne til at variere flyvehøjden meget hurtigt, evnen til både at kunne flyve forlæns og baglæns samt evnen til at lave hurtige rotationer og retningsskift. På grund af disse evner har helikoptere i gennem tiden være brugt meget i forbindelse med militæret og forhold til forskellige redningsformer. For eksempel har lægehelikopteren i Danmark haft stor succes fordi den på meget kort tid kan transportere syge patienter fra sted til sted.

I dag bliver helikoptere i højere grad også brugt til fornøjelser og oplevelser for befolkningen. Det er i dag muligt at købe gavekort til en helikoptertur over større byer som Aarhus og København. Disse typer af gavekort er blevet meget populære i forbindelse med forskellige typer af gaver, fordi det giver modtageren en unik oplevelse som sent vil glemmes.

Skriv et svar