Historien om bambus

I dag er bambusplanten en fast del af mange danske haver, og planten bliver brugt til at producere et væld af forskellige produkter verden over, på grund af dens bæredygtige egenskaber. Dog går historien bag den smukke plante med de lange, tynde stængler mange år tilbage.

Bambusplanten kan spores helt tilbage til 200 år før Kristus, hvor man i Kina ved udgravninger har fundet skrifttavler, som er lavet af bambus. Bambusplanterne trives bedst i det tropiske klima, og derfor gik der mange år før planten kom til Europa. Første gang planten blev brugt i Europa var tilbage i 500 tallet, hvor europæiske munke eftersigende skulle have brugt de hule bambusstænger til at smule sommerfuglelarver og andre ting ind i.

På den tid blev bambus set som en fin og eksklusiv plante, som var af meget høj værdi. De første planter som blev fragtet til Europa var derfor som gaver, som blev sendt til finere folk. De planter som blev indført i Europa på den tid, kunne dog ikke holde til det kolde klima, fordi de var vant til solen og det varme klima i Asien,  og derfor var det meget sjældent, at bambusplanterne overlevede.

Først da den russiske botaniker Skt. Petersborg bragte bambusfrø med hjem fra en rejse til Kina i året 1886, blev bambusplanterne indført i Europa. Bambus blev mere og mere udbredt blandt landene i Europa, men først i 1927, kom planten til Danmark. Planten blev for første gang plantet i Geografisk Have, som ligger i Kolding. Siden er bambusplanten blevet mere og mere populær og dens anvendelsesmuligheder er blevet udforsket og udnyttet til ukendelighed.

Bambus bliver i dag set som det mest bæredygtige materiale i verden fordi planten vokser hurtigt, breder sig hurtigt og er 100 % nedbrydeligt i naturens kredsløb.

Kilde:

http://www.bambusudsalg.dk

Skriv et svar