Højsæson for punkteringer

Vådt vejr er på mange måder dårligt nyt for cyklister. Udover at regnvejr ikke er sjovt at bevæge sig ud i som cyklist uden den rette påklædning, så betyder regnvejr også større risiko for punkteringer. Når de tunge regndråber falder så kan det resultere i at de små sten eller glasskår, der kan ligge på vejene, vender sig således at de skarpe kanter kommer til at vende opad. Det bevirker at der vil være større risiko for at punktere når det har regnet. En punkteret cykel er heldigvis enkel og hurtig at reparere, det eneste det kræver, er at cykelslangen enten bliver lappet eller udskiftet. Det kan i langt de fleste tilfælde bedst svare sig at erstatte den gamle punkterede cykelslange med en ny, da en ny ikke er særlig dyr.

Køb af cykelslange

Hvis du har en punkteret cykel og er på udkig efter en ny cykelslange er der nogle få ting du skal være opmærksom på når du skal bestille en ny. Det er vigtigt at finde en cykelslange der passer til dine dæk, det vil sige en der passer både i diameter og bredde. Derudover er det også vigtigt at vælge en cykelslange der passer til hvilken type cykel det er. Udformningen af citybikes og retrocykler er anderledes fra de mere distance og terrænvenlige cykler såsom mountainbikes og racercykler. Cykler er forskellige og det afspejler sig både i dæk størrelse men også i hvilken type cykelventil cykelslangen har.

Cykelslanger til mtb og racercykler

Cykelslanger til mtb og racercykler benytter som regel det der hedder racer/fransk-ventil, denne ventiltype gør det nemt at finjustere lufttrykket i dækket, men ulempen ved denne type er at det ikke er alle pumper der passer til ventilen. Der findes også en del cykelslanger til mtb som er udstyret med en autoventil. Fordelen ved den ventiltype er at cyklen kan pumpes på tankstationer og cykelværksteder som ofte har en luftpumpe til rådighed. Moutainbikes og racercykler bruges ofte til races, konkurrencer og til længere distancer og det stiller ekstra krav til cykelslangens kvalitet da denne har afgørende betydning, både til hverdag men især på konkurrenceplan. Cykelslanger til racercykler og til mtb skal gerne være så lette men også så stærke som muligt for at undgå punkteringer som er en unødvendig forsinkelse.

Kilde:

http://billigecykeldæk.dk/cykelslanger

Skriv et svar