Hulmursisolering og tilstandsrapport

Hvis du i nær fremtid har planer om at sælge din bolig, så kan det være oplagt at få lavet hulmursisolering. Ofte ser man nemlig, at netop denne type isolering kan øge boligens værdi og ikke mindst gøre tilstandsrapporten endnu bedre. Og hvem vil ikke gerne det?

Isolering er ikke nødvendigvis en dyr investering. Men inden du betaler en professionel for at gennemgå boligen for synlige og kommende skader, så kan du med fordel bruge nogle penge på at gøre boligen mere attraktiv. Som sagt skal det ikke nødvendigvis være dyrt. Du finder mere information og priser på isolering af hulmure her.

Inden salget skal du også have udarbejdet en tilstandsrapport. Den skal bestilles af sælgeren og giver køberen et overblik over skader og lignende i boligen. Du bør derfor udbedre eventuelle skader forinden salget, ellers kommer det med i rapporten. Lad os se nærmere på tilstandsrapporten.

Hvad er en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport har til formål at give køberen en indsigt i boligen. Her kan man se alle boligens skader og konsekvenserne af disse. Små skader og lignende bør derfor udbedres, for om ikke andet, så får det boligen til at fremstå pænere og bedre, og det er noget, som alle købere sætter pris på.

Tilstandsrapporten vil ofte blive være et af køberens argumenter for, at boligen skal sælges billigere end den er værdisat. Det er specielt, hvis der er skader, som skal udbedres. Det er som sagt sælgerens ansvar at få bestilt en tilstandsrapport.

Hvad koster en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport koster som udgangspunkt mellem 4000 og 10000 kroner. Det er derfor ikke verdens største investering, men det er dog mange penge. Som sagt bør du derfor prøve at udbedre de små skader i boligen inden rapporten laves.

Desuden vil køberen ofte forlange at se denne rapport. Det er meget normalt, og du bør derfor have den klar. En ejendomsmægler kan ofte hjælpe med at få bestilt en.

Det er ikke umuligt at prisen kommer under 4000 kroner. Men du skal som udgangspunkt forvente, at det koster mellem 4000 og 10000. Det varierer dog meget alt efter, hvem du vælger.

Hulmursisolering kan desuden forbedre indeklimaet og påvirke varmeregningen. Derfor bør du få lavet en god isolering, hvis du ikke i forvejen har en, i boligen, inden et eventuelt salg.

Tilbage er der kun at sige held og lykke med tilstandsrapporten, isoleringen og salget af boligen. Mon ikke det går hurtigere når boligen ikke har de helt store skader. Om ikke andet vil du kunne få mere for boligen, des mere der er investeret i den. Du kan læse mere her, om hvad skader på bygningen betyder i forhold til din tilstandsrapport.

Skriv et svar