Hvad er den billigste smartphone?

Du kan hurtigt komme til at punge rigtig mange penge ud, hvis du vælger den smartphone som sælgeren præsenterer dig for når du træder ind i en butik og spørger til denne type telefon. F.eks. koster en iPhone 5 eller en Samsung Galaxy et pænt stykke over 5.000 kr. Hvis du har brug for at spare lidt på pengene og du ikke har behov for at flashe det nyeste stykke mobil-gadget, så findes der udmærkede alternativer for mellem 1.500 kr og 2.500 kr. på markedet.

Du kan f.eks. købe en kinesisk Huawei Ascend W1 med Windows Phone 8 for kun 1.500 kr. Her får du en okay smartphone uden de store dikkedarer. Den vil virker en smule plastikagtig sammenlignet med en iPhone, men husk at den kun koster en fjerdedel af prisen. Dette er den billigste Windows Phone 8-telefon og sværger du til Windows, også på din telefon, så er Ascend W1 et rigtig godt bud på din nye budget-telefon.

For kun en smule mere, nemlig 1.745 kr., kan du anskaffe dig en ægte HTC-telefon med Android styresystem. Det drejer sig om modellen HTC Desire X. Denne lille nuttede model er noget sløv i betrækket og har ikke den store hukommelse sammenlignet med større HTC-modeller, men til prisen er det en fin smartphone.

For 1.799 kr. kan man få en rigtig fin smartphone fra Nokia: Lumia 620. Lumia 620 kører også på Windows og virker overraskende mere solid og kvalitetsagtig end sine fætre i samme prisklasse. Denne telefon skiller sig også ud ved at have et fint 5 megapixel kamera og alle de smarte Nokia Apps man også finder i de dyrere Nokia-modeller.

Her har vi nævnt nogle få gode eksempler på prisvenlige smartphones til under 2.000 kr. Der findes mange andre, og vi kan anbefale at du besøger én af de mange prissammenligningssider på nettet for at finde enten den billigste eller den du bedst kan lide til prisen. Alle mærker – måske lige på nær Apple – tilbyder billige, skrabede modeller af deres smartphones.

Mobiltown.dk kunne man forleden læse om at amerikanske Motorola aktivt går efter at bygge en smartphone, der kun skal koste 300 danske kroner. Hvis det lykkes for dem, vil de kunne sprede smartphones ud i selv de fattigste dele af verden – og alle danskere vil i hvert fald kunne være med på det prisniveau. Indtil det sker, er Motorolas billigste smartphone modellen Moto G til cirka 1.200 kr.

Skriv et svar