Hvad er mohair garn og hvor kommer garnet fra?

Kan du godt lide at strikke, og er du erfaren i faget, har du med garanti også enten prøvet at strikke med mohair garn eller hørt om den lækre og bløde type af garn. Mohair bliver i dag anset som værende en af verdens mest eksklusive naturfibre, som bliver anvendt til forskellige typer af garn.

Mohair garn stammer fra Sydafrika, og er en af de typer af garn man kan få, der er af højest kvalitet. Industrien er næsten 200 år gammel, og opstod i Sydafrika ved et tilfælde, i en parring mellem angoravæddere og geder. Mohairgederne, hvorfra garnet kommer, lever i dag hovedsageligt omkring Karoo, som ligger i den østlige del af Sydafrika. Produktionen af mohairgarn er ikke kun god fordi garnet er af god kvalitet. Garnet og produktionen sikrer også arbejde for mange mennesker, og at mange mennesker i Karoo-regionen kan overleve og har en positiv fremtid.

Mohair garnet har en række unikke og specielle egenskaber, som man ikke ser ved alle andre typer af garn, og det er en af grundene til at mohair også bliver kaldt diamanten, når det kommer til naturlige fibre. Garnet er glansfuldt, elastisk og så har det en stor holdbarhed, også når garnet bliver farvet, hvor farven holder længe. Mohair garn er lige så varmt og anvendeligt som uld er, men det vejer meget mindre, og er derfor vejegnet til flere forskellige ting.

Mohairgarnet kan købes mange forskellige steder. To gode bud er i garn eller hobbyforretninger eller på internettet. Begge steder findes der et bredt udvalg, men ofte er der penge at spare, når der handles på internettet. Online er prisen ofte billigere og internetbutikkerne holder også udsalg eller tilbud, så hvis du ved, hvilket garn du skal bruge, kan du med fordel handle online på http://www.valborgamalie.dk/garn-mohair-silke-c-9_54.html

Skriv et svar