Hvem skal jeg vælge til at facadeisolere mit hus?

Facadeisolering bliver mere og mere populært efterhånden som en god måde at totalisolere sine ydervægge på. Der er mange penge at spare på varmeregningen ved at vælge en facadeisolering, men ved du hvad det vil sige at facadeisolere dit hus?

Rent praktisk foregår denne type isolering ved at man uden på husets yderste vægge – altså på selve facaden – beklæder med først isoleringsmateriale og derefter med en flot ydre beklædning, der dels holder isoleringen på plads, beskytter den mod vind og vejr og giver facaden et flot, nyt udseende.

Det er ikke alle huse der er egnet til denne form for isolering, men på den anden side slipper man for meget besvær, der er forbundet med indvendig isolering. Og man får desuden en mere effektiv isolering, da der ingen kuldebroer kommer når hele facaden dækkes af isolering.

Der er mange andre fordele ved facadeisolering end selve det økonomiske, selvom det jo fylder en del helt naturligt. Af andre fordele kan f.eks. nævnes et bedre indeklima, da facadeisoleringen fjerner både problemer med fugt, skimmelsvamp og udefrakommende støj.

Hvordan finder jeg den rette leverandør?

Når du har besluttet dig for at få lavet en facadeisolering af dit hus er det også vigtigt at du finder den helt rette leverandør til at udføre arbejdet. Vi snakker en stor økonomisk investering – i nærheden af 100.000 kr. og desuden en gennemgribende forandring af din bolig og dens udseende, så det er bestemt ikke ligegyldigt, hvem denne opgave i lægge i hænderne på. Allerede inden opgaven skal udføres er det vigtigt at finde det rette firma at tale med om projektet. Der skal nemlig foretages beregninger indledende for at vide om det kan betale sig at foretage facadeisoleringen og der skal foretages en ærlig og uvildig vurdering om hvilken type isolering, der vil passe bedst til lige netop din bolig. Så udover at firmaet og menneskene bag skal have den rette håndværksmæssige kunnen og knowhow, så er det også vigtigt at det er folk med stor erfaring i lige netop denne type husarbejde. Folk der er specialiseret i netop isolering og energiarbejde, og ikke ”bare” en almindelige tømrer f.eks.

Hos Boligenergi i Bryrup har de udover uddannede tømrere også ekspertise, der har uddannelsen energivejleder fra Teknologisk Institut. Med andre ord er der teoretisk viden og håndværksmæssig kunnen nok til at de kan kalde sig eksperter inden for både energioptimering af boliger samt i bl.a. facadeisolering. Boligenergi dækker hele landet, selvom de er geografisk baseret i Midtjylland.

Skriv et svar