Hvor meget livsforsikring bør man have?

Hvor vigtigt er livsforsikring egentlig?

Der er ingen tvivl om at det er nødvendigt at have en eller anden form for livsforsikring. Livsforsikring handler om at beskytte familien i tilfælde af at et familiemedlem dør og derfor ikke kan forsøge familien længere. Dør faderen i en familie med to børn eksempelvis, kan han af gode grunde ikke arbejde længere, og derfor ikke tjene nogle penge til familien. I sådan et tilfælde står resten af familien måske tilbage med hus og bil, som de ikke længere har råd til. En livsforsikring kan være en stor redning i sådan en situation.

Men hvor meget skal man dækkes?

At regne ud hvor meget livsforsikring man vil have kan være svært. For jo mere man gerne vil have udbetalt i tilfælde af uheld, jo dyrere bliver forsikringen selvfølgelig også.

En god tommelfingerregel siger at man skal gå efter at kunne få udbetalt mellem 7 og 10 gange det man tjener årligt. Men det kan også være en god ide at sætte sig ned og regne på hvor mange ekstra penge man har brug for, hvis et familiemedlem skulle dø.

Hvis man har børn skal man især overveje hvor dyrt det bliver, og hvor lang tid man skal sørge for dem. Der er forskel på om man har et eller flere børn, og om børnene er 2 år eller 17 år.

Det er dyrt at have børn, og derfor er dette ét af de vigtigste punkter.

Derefter skal man kigge på udgifter til hus, bil og andre nødvendige ting.

Er der nogle tilfælde hvor man ikke skal have livsforsikring?

Bor du alene og har ingen familie, som er afhængig af dig, behøver du højest sandsynligt ingen livsforsikring. Du kan stadig få det, men en livsforsikring er sådan set noget man får for at hjælpe andre, og ikke sig selv. Hvis der ikke er nogen til at få pengene, hvis du dør, er der sådan set ikke nogen grund til at du skal betale til en livsforsikring.

Læs mere om forsikring på www.omforsikring.dk

 

 

Skriv et svar