Kend til sikkerhedsreglerne inden du sætter i gang med din Winther Dolphin cykelanhænger

Vi har alle, på et eller andet tidspunkt i livet, lært at cykle. Det var nemmere for nogen end for andre, men grundidéen med, at træde i pedalerne for at komme fremad var ganske lige til. Med det at kunne cykle kom også viden om sikkerhed, i form at cykelhjelmen, men også trafikregler blev indprentet hos os. Nogen har måske været avisbude, hvor man har haft en cykeltrailer spændt på, og det er da også gået strygende. Det er det samme med forældre, som nemt og fikst sætter en cykelanhænger på cyklen og padler børnene af sted til daginstitutionerne, men så snart man monterer en anhænger på sin cykel, så gælder der nye regler.

Ifølge Dansk Cyklistforening, så skal børnene i anhængeren altid bære cykelhjelm og totalvægten af anhængeren må ikke overstige 60 kg. Hjulene skal afskærmes for at børnene ikke finder på, at sætte fingre eller fødder ind i hjulet under kørsel, og anhængeren skal være forsynet med røde baglygter, hvide forlygter og gule sidelygter. Alle tingene er overholdt i Winther’s Dolphin NE og Dolphin XL, som også har flere reflekser end påkrævet, og der følger endda et sikkerhedsflag med, som ikke nødvendigvis er påkrævet ved lov. Winther anbefaler deres forbrugere, at man altid som minimum kører med sikkerhedsnettet nede, så man beskytter børnene mod den værste sol, insekter og opspring af sten og andet godt fra vejen.

Man skal altså ikke nødvendigvis lære at cykle på ny, når man anskaffer sig en Winther Dolphin, men man skal være bevidst om de regler og foranstaltninger, som kommer med når man monterer en cykelanhænger.

 

 

 

 

Skriv et svar