Lygtetæningstid – hvornår skal man have lys på cyklen?

  • Hvordan er reglerne egentlig for cykellygter?
  • Er det alle slags cykellygter man må bruge?
  • Og hvornår skal de bruges?

Der kom nye regler for cykellygter tilbage i november 2012. Disse regler er selvfølgelig også gældende nu her i 2013. Du kan læse de gældende regler for cykellygter her.

Man må bruge næsten alle former for cykellygter. Dertil skal siges, at med former menes der typer som fx batteri cykellygter, magnetlygter, led cykellygter m.m. Fælles for dem alle er dog at de skal kunne sættes fast på cyklen, så de bliver siddende. Dette kan du også læse meget mere om i de nye regler for cykellygter.

Det som kan være lidt sværere at læse sig frem til ud fra de gældende regler er, hvornår man skal have sine cykellygter tændt. Loven siger, at man skal have cykellygter på fra solnedgang til solopgang,  men mange forveksler fejlagtigt dette med, at de skal have cykellygter på, når det er mørkt. Men faktisk er det langt fra mørkt, når solen går ned. Der går et stykke tid inden det er mørkt og i den anden ende, så er det lyst et godt stykke tid inden, at solen officielt at stået op. Hvis man ikke vil tjekke dmi hver morgen for at se, hvornår man skal have cykellygterne tændt, så har man to muligheder. Man kan montere magnetlygter på sin cykel, som altid er tændt, når man cykler og så er man helt ude over det problem. Magnetlygter er dog desværre ikke helt så billige og derfor kan man alternativt, hvis man er den heldige ejer af en Iphone hente en app, som fortæller, hvornår man skal have cykellygterne tændt. Du kan hente appen fra www.lygtetid.dk.

Skriv et svar