Nye regler for oliefyr

Hvis du har et gammelt oliefyr stående og overvejer at skifte det ud med et nyt, så er der noget meget vigtigt, du skal være opmærksom på, og det er de nye regler for oliefyr, der trådte i kraft i marts 2012.

Der er mange penge at tjene på at udskifte et oliefyr, der er mere end 15 år gammelt. Helt op til 35% kan man spare på regningen til olie. Derfor er der en øget interesse i at få det gamle, rumlende oliefyr skiftet ud med et nyt og mere energivenligt et af slagsen.

Regeringens energiaftale

i Marts 2012 fik regeringen en aftale i stand med Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Enhedslisten om den danske energipolitik 2012-2020. Du kan læse aftalen her.

Formålet med energiaftalen var naturligvis at sænke energiforbruget i samfundet generelt. Det handler meget om øget fokus på og en øget satsning indenfor vedvarende energi som f.eks. vindenergi og biogas. Det er derudover regeringen ønske at begynde at udfase oliefyr som opvarmningskilde i de danske hjem. Der er to nye regler, der er yderst relevante for dig, der tænker på at udskifte dit oliefyr med en ny model:

  1. Fra 2013 må man ikke installere oliefyr i nybyggeri. Der er dog en undtagelse, der hedder at man gerne må, hvis der ikke findes “egnede alternativer” til rådighed i det pågældende område.
  2. Fra 2016 må man ikke installere oliefyr i eksisterende boliger, hvis der i området findes muligheder for enten fjernvarme eller naturgas.

Derfor skal du ikke tænke for længe, hvis du gerne vil have skiftet dit gamle oliefyr ud med et nyt. Sørg for at få det gjort inden det bliver forbudt i 2016. Det vil sige at du har lidt over et år i skrivende stund.

Hvis du tænker lidt praktisk, så er det bedst at få lavet den slags arbejde i sommerhalvåret, hvor du ikke er afhængig af varmen fra fyret. Det tager som regel 1-2 dage at få udskiftet sit oliefyr, og det vil være en lidt hård nyser i en hård frostvinter at undvære varmen og det varme vand så længe.

Hvad med alternativerne?

Et nyt oliefyr er meget energibesparende sammenlignet med de gamle modeller. Derfor skal du ikke have dårlig samvittighed over at investere i et nyt oliefyr. Det kan dog godt være en god idé også at overveje alternativer til oliefyr, hvis du for alvor vil være på forkant med udviklingen.

Skriv et svar