Rejs ned i varmen til vinter

Vinteren er hård at komme igennem når man bor i det kolde nord. Antallet af solskinstimer i januar og februar kan tælles på få hænder, og vi går og fryser og bliver smådeprimerede på grund af kolde mørke og regn eller sne. Ikke mærkeligt drømmer mange danskere, og andre nordeuropæere, om at skifte en uge i slud og sjask ud med en uge i varme, sand og vand et sted sydpå.

Udfordringen er at finde et sted, der passer. De traditionelle europæiske rejsemål som Spanien, Italien og Grækenland er alle for kolde i de deciderede vintermåneder. Jo, der er lunere end i Danmark, men ikke ret meget, og det regner og blæser også her. Man skal altså længere væk geografisk, før man finder varmen, der minder som sommer. Thailand er en mulighed, lige som andre lande i Østen, eller fjerntliggende øgrupper som Seychellerne eller Kap Verde. Problemet med de mål er blot at de ligger så langt væk, at det er dyrt at komme der til med fly. På den måde en bliver en uges vinterferie med familien hurtigt en større økonomisk udskrivning, end man lige havde forestillet sig – eller måske endda end man faktisk har råd til.

Af denne årsag har de Kanariske Øer længe været en favorit for skandinaver, der gerne ville ned i varmen i vinterhalvåret. Denne spanske øgruppe ligger nede langs den afrikanske kyst i Atlanterhavet, ca. 5 timers flyvetur fra Danmark. Dermed er klimaet helt perfekt, da varmen fra det afrikanske fastland blandes med kystklimaet og sikrer en stabil temperatur med briser, der gør at det hverken bliver for koldt eller for varmt som feriested. Omvendt er det ikke specielt dyrt at komme til de Kanariske Øer. Der er så stor efterspørgsel på dette ferieparadis, at både lavpris-flyselskaberne og charterselskaberne tilbyder attraktive billetter og rejser til denne destination.

Klassiske kanariske ferieøer er Gran Canaria og Tenerife, samt Lanzarote (der mest er kendt for sportsparadiset La Santa Sport). I de senere år er også øen Fuerteventura kommet i vores bevidsthed efterhånden som man som turist leder efter alternativer til de mere overrendte steder. Fuerteventura, der er øgruppens andenstørste ø (efter Tenerife), lader ikke de andre øer noget efter, og er bestemt et lige så dejligt sted at tilbringe sin vinterferie. Endda mere uberørt og isoleret end de andre.

Fuerteventura har også sit eget svar på La Santa Sport, kaldet Playitas. Så tilhører du den gruppe af mennesker der gerne vil kombinere strand og varme med fysisk aktivitet, så er Fuerteventura også værd at prøve.

Skriv et svar