Retro fodboldtrøjer

Fodboldtrøjer har i mange år været en del af især mænds garderobe. For mange fodboldfans handler det om at vise sit tilhørsforhold til én eller flere klubber i Danmark og i andre lande. Traditionelt er det de engelske klubber, som har mange danske tilhængere og så de to store klubber i den spanske liga: Real Madrid og FC Barcelona. For den type af fodboldfans handler det ofte om at eje den eller de nyeste modeller af favoritklubbens fodboldtrøje – en praksis der nemt kan løbe op økonomisk, når klubberne skifter både hjemme- og udebanetrøje mindst to gange om året ved sæsonskifte.

Der er imidlertid også et helt andet marked for fodboldtrøjer, nemlig det for retro fodboldtrøjer. Hele retrobølgen har efterhånden været over os i en del år. Det er især ting fra 70’erne og 80’erne der er moderne, og det gælder næsten alt. Tøj og stil, design, boligindretning og meget andet. Møbler og service fra de to årtier sælges for eksempel for mange penge efterhånden.

Retrobølgen har ikke overraskende også nået fodboldtrøjerne, hvor det er god stil at gå rundt i fodboldtrøjer der ligner gamle modeller. Vi så Hummel få stor succes for år tilbage med at lancere kopier af de gamle landsholdstrøjer fra 80’erne med navne som Laudrup og Elkjær på ryggen. De solgte næsten lige så meget som nye EM- og VM-trøjer. Vi er jo mange voksne mænd i dag i målgruppen, som med nostalgi og glæde husker tilbage til de dage, hvor de to angribere bankede kasser ind på alverdens baner. Selvom Danmark desværre ikke har kvalificeret sig til VM i Brasilien til sommer, vil der med garanti blive solgt en del retrotrøjer også her i landet.

En anden succestrøje i retrostil man ser mange gå i er den gule og grønne brasilianske landsholdstrøje, gerne i en slimfitmodel i bomuld. Her kan der være trykt legendariske navne som Pelé på ryggen. Også argentinske Maradona-trøjer i er i høj kurs. Disse er som bekendt i lodrette lyseblå og hvide striber.
Går du efter at blande retrostilen med den sporty fodboldstil, så råder vi dig til at vælge et af de mere stilrene alternativer, farve- og mønstermæssigt. Det var ikke alt der var lige pænt tilbage i tiden, for at sige det mildt. Fodboldsitet FodboldFessor har samlet en lang række grelle, men morsomme eksempler på ikke så heldigt udseende fodboldtrøjer gennem tiderne. Læs artiklerne her. Udover Brasilien og Argentina, er den azurblå italienske landsholdstrøje også rigtig flot i retromodellen.

Skriv et svar