Spar penge med et energitjek af din bolig

Er du husejer vil du ganske givet have opdaget at priserne på varme stiger og stiger, og at det har været sådan gennem en årrække efterhånden. Der er desværre ikke noget der tyder på, at det vil ændre sig eller vende inden for den nærmeste fremtid. En stadig stor del af landets varmeproduktion kommer fra kulfyrede værker eller fra olie- og gasfyr. Kul, olie og gas er såkaldte fossile brændstoffer, som der kun er en vis mængde af i jordens undergrund. Vi har som mennesker forbrugt en pæn stor del af denne mængde gennem de seneste hundrede år og derfor er der nu mindre udbud og dermed langt højere priser på disse råvarer, og dermed på varmeregningen ude hos dig som forbruger.

Høje priser sammen med økonomisk krise i verden er en dårlig kombination. Mindre penge mellem hænderne og højere udgifter hænger jo ikke så godt sammen og er med til at presse familier rundt om i landet.

Ét af de tiltag du kan gøre brug af, hvis du vil forsøge at spare penge på varmeregningen er at få foretaget et såkaldt energitjek af din bolig. Dette vil vi kigge nærmere på i denne artikel.

Der er flere ting der kommer ind under betegnelsen energitjek, men noget af det typiske er det man kalder for termografi. Denne udføres ved at fotografere huset med specielle infrarøde kameraer, der kan vise temperaturforskelle. På den måde kan man lokalisere eventuelle utætheder og se hvor varmen fiser ud af ens bolig. Nogle firmaer bruger også en såkaldt tryktest.

Typisk er det de samme firmaer der både tilbyder energitjek og bagefter også kan give et godt tilbud på at få udbedret eventuelle utætheder og skader, så man kan få et mere energivenligt hus. Her er det som med så mange andre ting vigtigt lige at afsøge markedet og finde det bedste tilbud, så du ikke bliver snydt eller får bestilt noget du i virkeligheden ikke har brug for. Her er nettet en fantastisk ressource og et hjælpemiddel, hvor man kan læse anmeldelser, blive klogere på emnet og ikke mindst sammenligne priser.

For at konkludere: Hvis du synes at din varmeregning er unaturligt høj og du bor i et hus der måske er af ældre dato, så vil et energitjek med al sandsynlighed være en god investering. Termografi kan gøre for under 2.000 kr. og en tryktest koster i omegnen af det dobbelt. Men der kan være mange flere penge at spare.

Skriv et svar