Væglamper gør soveværelset hyggeligere

Soveværelset er et af de rum, vi bruger mest tid i. Ganske vist sover vi en stor del af tiden, men til gengæld er belysningen ekstremt vigtig, når vi lige er vågnet og lige før vi går i seng. De rigtige lamper og væglamper betyder simpelthen, at man får en bedre start på dagen.

beauty-654309_640

Soveværelset skal være rart at opholde sig i. Det skal være hyggeligt og afslappende, og så skal det naturligvis have et behageligt og blødt lys, der gør det rart og behageligt at slå øjnene op om morgen. Det helt rigtige lys i et soveværelse kræver en kombination af flere forskellige lamper.

Først og fremmest har man brug for en god jævn rumbelysning, gerne med en god farvegengivelse, hvis man også bruger soveværelset som påklædningsværelse. Den optimale rumbelysning kan for eksempel komme fra en loftlampe med stofskærm, der kaster et blødt, behageligt og jævnt lys ud over rummet. Loftlampen skal bidrage med lys fra morgenstunden og når der skal prøves tøj foran spejlet, men i de sidste timer før sovetid, skal det være slukket. Her bliver belysningen nemlig leveret af væglamper.

Væglamper til læseheste

Gode væglamper er umulige at komme uden om, når man skal indrette et soveværelse. Det er nemlig væglamperne, der skal levere belysningen, når loftlampen bliver slukket, og man kryber under dynen. For nogen er det på den tid af dagen, der er tid til snak om dagens begivenheder og for andre er det tid til kriminalromaner og digtsamlinger.

cb0680-game-sort-hvidDerfor er der en del krav til de væglamper, der skal bruges i et soveværelse. Lampen skal nemlig levere et blødt, men samtidig meget præcist lys, så lampen fuldt ud kan bruges som læselampe. Og så skal væglampen være så fleksibel, at den kan drejes eller justeres, så den ene ægtefælle uden problemer kan læse en bog, uden lyset generer den anden.

Bruger man også soveværelset som garderobe, kan man med fordel vælge at supplere loftlampe og væglamper op med nogle halogenspots, der kan give ekstra lys, når der skal prøves kjoler og andet tøj foran spejlet. Her er det dog at foretrække, hvis spotsne er tilsluttet en separat kontakt, så de ikke tænder sammen med loftlampen. Spotlys fra morgenstunden er mere, end de fleste vil bryde sig om.

Skriv et svar